Vår nya hemsida

Dags för en uppdatering

Under våra tidigare år hade vi en hemsida och blogg som vi lade ner mycket kärlek på för att öka den organiska trafiken. Med åren kände vi att hemsidan blivit utdaterad och att det var dags för en uppdatering. 

Den nya webben skulle vara startskottet i vår uppdatering för vår grafiska identitet. Detta för att göra vår nya plattform mer modern, men vi ville även ha ett enklare system som vi kunde redigera. Det hela ledde oss till vår nya webbyrå Webbson, som hjälpt oss ta fram den nya identiteten och webbplatsen.

Grafisk identitet

Vi på Språkbolaget är stolta över att det alltid är en människa bakom översättningen oavsett vilket verktyg som används. För att spegla detta i designen ville vi att besökaren skulle känna en personlig känsla som bjuder in till läsning. 

Vi visste redan vilket spår som vi ville gå mot i designen. Vi hade bestämt oss för att behålla den röda kulören som återfinns i vår logotyp, samt en mörkare blå för större sektioner. Vi spann vidare på detta och tog fram kompletterande kulörer för att ge mer liv och djup till sidan. För att få in mer varumärkeskännedom har den nya hemsidan inkluderat små grafiska element på hemsidan i primärfärgen för att koppla samman vårt varumärke med den nya hemsidan. 

Till den nya identiteten har vi tagit in två olika typsnitt. Till det primära typsnittet har vi använt oss av en sans-seriff för att få in den moderna och uppdaterade känslan som också speglas mot det rundare formspråket. Till det sekundära typsnittet har vi valt Times som är en klassisk seriff för att dra kopplingar till akademiska texter. Detta typsnittet används för att markera specifika ord i en stor rubrik, för att rikta fokus mot det viktigaste budskapet. För att göra sidan lite mer lekfull har även typsnittet använts i kursivt för att göra små anteckningar ut med sidan.

Resultatet

Projektet resulterade i vår uppdaterade grafiska identitet som nu skapat en röd tråd genom hemsidans alla olika sidor. Med en smidig och välplanerad struktur kan innehåll och sektioner enkelt redigeras och läggas till för en mer flexibel webbplats. Allt det här tillsammans med ett SEO-tänk i ryggen för att återfå glädjen kring att skriva blogginlägg.